El dimecres 26 d’abril es va celebrar l’IND+I 2017, la segona trobada anual sobre indústria i innovació de referència a Catalunya i a Espanya, centrada en l’àmbit de la divulgació, i la discussió de tendències i innovacions industrials. La jornada va reunir a més de 200 figures capdavanteres del món empresarial, tecnològic i acadèmic al Delta Business Center de Viladecans.
Qui ha assistit a l’IND+I sap que no és una jornada convencional. En arribar, cada assistent es va acreditar amb ShaRing, un anell intel·ligent que conté la informació identificadora de cada espectador.
L’acte va ser conduït per Rosa Castells i Lluís Caelles, periodistes de professió. La benvinguda institucional va anar a càrrec de Carles Ruiz, Alcalde de Viladecans, i Joan Aregio, Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya.
Seguidament es van donar a conèixer les tendències transformadores del 2017 amb Xavier Ferràs, Degà de la Facultat de Comunicació i Empresa de la Universitat de Vic. Es va parlar sobre cotxes autònoms, intel·ligència artificial i economia. Després d’un espectacular esmorzar amb un tast de mel de les abelles locals, van tenir lloc les IND+I Talks de la mà de Luís Ruíz-Ávila, CEO d’Spherium Biomed, Elisa Martín, Directora d’Innovació d’IBM, i Guillermo Dorronsoro, Degà de la Deusto Business School.
A més, dos membres de l’IND+I Club, la primera xarxa de reflexió i intercanvi participatiu en l’àmbit de la indústria i la innovació, Anna M. Sánchez (ITimes) i Laura Capel (Prysma), van compartir algunes de les lectures més ben valorades.
El dinar de networking és una peça clau de l’IND+I. Els assistents es van agrupar en tribus per debatre preguntes sobre el futur mentre es “menjaven el tarro”, literalment.
A la tarda, la Dra. Mariana Mazzucato, catedràtica en Economia d’Innovació i de Valor Públic a la University College London (UCL), on està establint el nou Institut per a la Innovació i el Propòsit Públic (efectiu a la tardor del 2017), i autora de l’exitós llibre El Estado Emprendedor (Anthem 2013; Public Affairs, 2015), va parlar sobre la seva teoria de la innovació orientada a missions socials i ambientals.
La jornada la van tancar les Converses de futur de l’IND+I entre Pere Condom (Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya), Manuel Cermerón (Grup AGBAR), José Manuel Leceta (Red.es) i Mariana Mazzucato, seguida d’una sessió de bols tibetans.
La segona edició de l’IND+I ha consolidat novament un esdeveniment que connecta les persones més rellevants de la indústria, el coneixement i els territoris de Catalunya, creant sinèrgies entre empreses, institucions, regions i ciutats europees. I mentre esperem la nova edició, a través dels següents enllaços us convidem a veure les fotografies més destacades i el vídeo de la jornada, i a descarregar-vos les presentacions de les ponències.