Qui eren els ibers? Com s’organitzaven i com vivien? Com era la seva cultura? O, fins i tot, com es vestien?
Aquestes són algunes de les moltes preguntes que, d’una manera clara, senzilla i comprensible per a un ample ventall de públics vol respondre l’exposició “L’Enigma Iber. Arqueologia d’una civilització” organitzada pel Museu d’ Arqueologia de Catalunya
Una mostra que aporta noves recerques fetes durant els últims anys sobre la cultura i la historia dels pobles ibers que visqueren a la façana mediterrània de la península Ibèrica, i més enllà, durant l’anomenada edat de ferro, entre els segles VI-I aC.
L’ exposició que romandrà oberta fins a principis de 2022 fa un èmfasi especial en les comunitats arrelades a Catalunya i vol explicar als espectador qui eren els ibers, com vivien i com s’organitzaven territorialment i socialment a més de guiar-nos pel patrimoni arqueològic i cultural que ha perdurat fins als nostres dies.
Amb motiu de l’exposició, el Museu d’ Arqueologia de Catalunya ha organitzat dos cicles de conferències. El primer, que s’impartirà al mes de maig en streaming, al voltant dels “enigmes” evocats en l’exposició i un segon cicle a la tardor on s’abordaran altres temàtiques més relacionades amb l’estat actual de la recerca sobre jaciments ibèrics tan a Catalunya com a la resta de la península ibèrica.
Així mateix la presentació de l’exposició va acompanyada d’un programa de tallers familiars (a partir del 23 de maig) i de visites guiades (a partir del 16 de maig). També s’han programat visites masterclass temàtiques, amb comissaris i especialistes.
Com a complement, la mostra convida també als visitants a descobrir la “Ruta dels ibers”, impulsada pel MAC des de 2008, i que, actualment, integra més de 21 jaciments i museus d’arreu del país, articulats a l’entorn de sis grans itineraris. www.rutadelsibers.cat
Podeu trobar més informació a la pàgina del Museud’Arqueologia