
Ara que ja estem entrant en una situació més normalitzada, és hora de valorar i analitzar com ha afectat la covid als mitjans comunicació.
En aquest sentit, l’AIMC (Associació per a la Investigació dels Mitjans de Comunicació) ha fet un nou estudi, anomenat Quadern de Bitàcora, en què mostra que, durant la quarantena, els nostres hàbits de consum han canviat i això també ha modificat les tendències de comunicació.
Per exemple, els anuncis i les promocions per xarxes socials s’han multiplicat, i les marques han aprofitat aquesta situació per implicar-se i fer publicitat responsable dirigida a tots nosaltres, tant els que s’han hagut de confinar, com els que no perquè executaven una feina essencial per tirar endavant la nostra societat.
El fet d’haver mudat d’una forma tan ràpida la forma de treballar i d’interactuar amb les persones a causa de l’Estat d’alarma ha generat que, un cop ens anem desconfinant, la forma de moure’ns i de consumir hagi patit canvis.
Aquesta situació ha animat als usuaris, per exemple, a llegir noves capçaleres, donant impuls a les edicions digitals, i també ha augmentat l’ús dels dispositius intel·ligents i l’oferta d’entreteniment audiovisual amb plataformes com Netflix o la irrupció de Disney+.
Però no només això, sinó que tendències com l’ús de les videotrucades, la compra d’aliments per Internet i el consum de continguts digitals, en general, s’han incrementat i, a partir d’aquí, ara que la situació es normalitza, només resta veure com segueix evolucionant i quin pes agafen els diferents tipus de mitjans de comunicació. Tornarem als hàbits que ja fèiem abans de la quarantena o ens encaminem cap a una nova normalitat amb noves formes de fer?