Fa un temps us parlàvem de com l’Influencer Marketing –o màrqueting d’influencers– s’havia consolidat com una de les apostes més decidides per part de marques i anunciants a nivell global. Ara, segons un estudi recent de BrandManiac, start-up valenciana especialitzada en campanyes de màrqueting d’influencers, un 95% de les marques espanyoles té previst mantenir o augmentar aquest any la inversió en influencers. És el que conclou la primera edició de l’Estudio sobre Marketing de Influencers en España 2018.
En l’enquesta hi han participat més de 100 professionals del món del màrqueting procedents d’agències de publicitat i empreses espanyoles. Algunes de les xifres d’aquest estudi revelen que un 79% dels enquestats ha valorat de forma positiva les campanyes amb influencers; un 21% considera que els seus resultats amb aquestes campanyes han estat “molt positius”, mentre que un 58% creu que han estat a l’altura de les seves expectatives. Per aquesta raó, un 95% de les marques espanyoles que treballen habitualment amb prescriptors a través de les xarxes socials té previst mantenir o augmentar en aquest 2018 la seva inversió en el sector.
Pel que fa a la inversió en campanyes amb influencers, els resultats indiquen que els pressupostos inferiors a 10.000 € han passat de constituir un 58% de la inversió global dels anunciants durant el 2017, a un 44% el 2018. En aquest cas, la disminució s’ha traduït en un creixement de les campanyes superiors als 10.000 euros, que han passat de representar un 42% el 2017 a tenir una previsió del 56% en el 2018. No obstant això, un 8% dels enquestats assegura que la inversió de la seva empresa en aquest tipus d’accions superarà la xifra dels 100.000 euros anuals.
Quant als canals, destaca que Instagram és, amb molta diferència, la xarxa social preferida per realitzar aquest tipus d’accions. El 65% dels responsables de màrqueting espanyols considera aquesta xarxa social el seu canal preferit per a treballar amb influencers. Darrere seu es troben Facebook (14,5%) i YouTube, que és triada només per un 8% dels responsables de màrqueting enquestats.
Una altra de les tendències enguany és la professionalització de l’activitat dels influencers. Gairebé un 70% d’ells rep ja una compensació econòmica a canvi. Les modalitats de pagament més comunes acostumen a ser per publicació en els seus blocs i xarxes socials o per paquets de publicacions al llarg del temps.
L’estudi de BrandManic constata que aquest no és només un sector consolidat en el panorama espanyol, sinó que segueix creixent al mateix ritme que en anys anteriors. A més, conclou que les campanyes amb influencers són més habituals en sectors com la moda, l’oci, la bellesa, el turisme o l’alimentació. Així mateix, comencen a despuntar en altres àmbits com el sector financer, el farmacèutic-sanitari o el de la construcció.
Per a més informació, podeu consultar la web www.brandmanic.com.