Vídeo d’Aleix Saló que, a través de Youtube, s’ha convertit en el vídeo més vist i més compartit per usuaris de l’Estat espanyol
Una manera molt divertida d’explicar com l’especulació Inmobiliaria ens ha portat a l’actual crisi econòmica.
Vídeo d’Aleix Saló que, a través de Youtube, s’ha convertit en el vídeo més vist i més compartit per usuaris de l’Estat espanyol
Una manera molt divertida d’explicar com l’especulació Inmobiliaria ens ha portat a l’actual crisi econòmica.
És evident que , des de sempre, el consum ha sigut «social». Des de sempre hem estat influenciats pels que ens envolten, però mai , fins ara i gracies a les noves tecnologies, aquesta influencia havia sigut tan important i decisiva.
Us recomanem que llegiu aquest interessantíssim article de la web de tendències trendwatching. que analitza els que els americans anomenen «The F-Factor» i que ens explica en detall les influencies que tenen els amics, els fans o els seguidors en les decisions de compra dels consumidors i la vital importància per a totes les marques. de tenir aquest factor.
Per llegir aquest article cliqueu aqui.
A vegades, perduts en el bosc, no veiem els arbres. Atabalats com estem amb tots els nous canals digitals no acabem de veure la seva utilitat pràctica i com ens poden millorar la vida.
L’ irrupció d’aquestes tecnologies digitals ha permès nous canals de consum cultural facilitant, per exemple l’èxit de joves grups musicals que s’autoediten els seus àlbums i contacten directament amb els seus seguidors.(La Pegatina, els membres de la qual dediquen 2 dies de la setmana a la promoció i difusió a les seves xarxes socials son un exemple d’aquest tipus de bandes emergents)
Mai havia sigut tan fàcil donar a conèixer la teva obra. I, ara, amb l’aparició de noves plataformes dedicades al crowfunding o micromecenatge, (Verkami, lanzanos o Kickstarter i Indiegogo, entre altres) encara s’obren més oportunitats.
Aquest sistema, importat dels USA ( Obama ja el va fer servir per la seva campanya) posa en contacte a emprenedors o creadors de tots els àmbits culturals amb persones que volen aportar petites quantitats per finançar els seus projectes. Les compensacions son diferents i molt variades: participació en una escena o en els crèdits d’una pel·lícula, marxandatge, llibres dedicats…És interessant l’experiència de Victor Pàmies: http://bloc.escacc.cat/tag/verkami/. O la de la pel·lícula Arròs Movie.
El micromecenatge no és nou, recordeu com va néixer fa 30 anys el diari Avui, però si que, gracies a la força de les xarxes socials, ara cobra una nova dimensió molt més potent i efectiva. Acostant els creadors amb el seu públic i facilitant la participació d’aquests en la difusió de projectes creatius, sense el lligam de les grans productores o cadenes que ens marquin el que hem de consumir.
Els noms de de Harvard o l’MIT estan associats sempre a brillants projectes matemàtics, químics o quàntics. A famosos premis Nobel o a prestigiosos màsters d’administració d’Empreses.
Per això sorprèn i ens alegra tant veure el treball de persones com el Victor Grau que co-dirigeix l’I D-Lab al MIT.
Aquest projecte de l’ universitat de Boston combina el component acadèmic amb la recerca i l’aplicació sobre el terreny de tecnologies que aportin solucions concretes a les necessitats dels països en vies de desenvolupament.
Per nosaltres el millor es descobrir que la tecnologia pot estar al servei de les persones i ser útil per millorar la seva vida quotidiana.
Com aplicant la creativitat i l’ innovació es poden oferir tecnologies,eines o utensilis reals, pràctics, senzills i, sobretot, molt barats de construir per les mateixes persones.
No us perdeu aquest vídeo del programa «Singulars» del Canal 33, la cadena on ara s’estan fent els programes de TV més interessants: Karakia, Millenium, Valor afegit,..: la tecnologia al servei de les persones.