
És curiós saber que l’origen d’aquesta setmana el trobem a França en 1991. Hubert Curien, el llavors ministre d’Investigació, va celebrar el desè aniversari del Ministeri obrint al públic els seus jardins i deixant que els ciutadans de París s’acostessin de manera informal a la ciència. Va tenir tant d’èxit que a partir de llavors es va convertir en un esdeveniment anual i estès arreu del món.
A Catalunya ens espera una intensa setmana on ajuntaments, museus i altres institucions organitzaran més de 300 activitats de divulgació científica per a totes les edats, però en especial per als més petits. Aquest any, en motiu de la celebració de l’Any Internacional de la Llum, els temes principals de les activitats giraran al voltant de la llum i el sòls.
A continuació us mostrarem algunes de les activitats programades.
FEM UN MOLÍ DE VENT | DS 21 Masoveria de Can Tinturé Proposta d’un taller didàctic per entendre què són i com funcionen les energies renovables. Cada infant construirà el seu molí aerogenerador a partir de materials reciclats.
NITROGEN LÍQUID | DS 14 Ecomuseu-Farinera Descobreix diversos fenòmens que es produeixen quan les temperatures arriben a valors molt baixos.

LA QUÍMICA DELS COLORS | DV 13/ DM 17/ DJ 19 Escola d’Enginyeria de Terrassa Experiències de laboratori amb productes quotidians que ens faran entendre perquè les coses canvien de color.

2001: ODISEA DEL ESPACIO | DV 13 Santa Coloma de Gramenet Projecció del clàssic d’Stanley Kubrick on la llum és un protagonista més.

CIÈNCIA I CUINA | Master Class de tècniques de cuina innovadora de la mà del Pere Castells, Coordinador de la Unitat “UB-Bullipèdia” de la Universitat de Barcelona.

CURS DE INICIACIÓ A L’ASTRONOMIA | DS 28 Seu Agrupació Astronòmica de Terrassa Curs de caire pràctic per aprendre a orientar-se a la volta celeste, observar a ull nu i amb aparells òptics com els prismàtics i el telescopi.
