Després de la fi del món és una exposició sobre el nostre planeta, transformat irreversiblement en el planeta Antropocè. Nom que rep a través d’una hipotètica nova era geològica que hauria ocurregut en els dos segles passats en els quals els humans han donat a la Terra uns canvis sense precedents que alteraran el planeta per sempre. Una exposició sobre com serà al món al 2050, i sobre la nostra responabilitat envers les generacions futures.
“Aquesta civilització s’ha acabat. I tothom ho sap”
McKenzie Wark
En els pròxims anys la humanitat s’enfronta a un dels desafiaments més grans de la seva història. «Després de la fi del món» és un assaig espacial sobre el present i el futur de la crisi climàtica: un viatge al planeta Antropocè i una conversa amb els humans i els no-humans del 2100.
Artistes, filòsofs, arquitectes, dissenyadors especulatius, científics… treballen junts per imaginar escenaris, explicar històries i construir estratègies per sobreviure al món que ve. El resultat és una experiència hipnòtica, que parla, per una banda del trauma davant la magnitud de la crisi i la fi del món tal com el coneixíem, però per altre banda, també de l’oportunitat de canvi i la urgència d’un pacte entre generacions.
«Després de la fi del món» es compon de vuit instal·lacions immersives a la sala d’exposicions, una base d’experimentació i acció participativa a l’espai públic de la ciutat de Barcelona, i el disseny i el desplegament d’un «Ministeri del Futur» que pensi la política del molt llarg termini, per investigar les condicions de desigualtat i temporalitat i les diferents magnituds en què es defineix la crisi.
L’exposició s’esta celebrant al CCCB en el marc del tema central de 2016-2017, que és el canvi climàtic i durarà fins al 29 d’abril de 2018. Per més información visita la web del CCCB.