Abans de marxar de vacances us volíem deixar un resum de què hem parlat, vist i descobert durant el que portem de 2016. Ja sabeu que ens agrada parlar de molts temes diferents com Comunicació, Cultura, Literatura, recomanar Esdeveniments i Exposicions, etc.
Gaudiu d’aquest recull i de les vacances, que nosaltres seguirem buscant què podem explicar-vos la resta de l’any que sigui ben interessant i fer una segona part!
L’oficina d’informació de les Forces de la Revolució Síria, formada per opositors i activistes sirians, ha creat una campanya aprofitant Pokemon Go per denunciar la violència i la situació que pateixen els infants a Síria. La campanya es basa en incloure un Pokemon a una imatge real on hi apareix un infant i, a més, un missatge com “Sóc a Kafranbel, a Idleb, veniu a salvar-me”. Amb aquesta campanya, els opositors i activistes han aconseguit que les imatges es viralitzin, sobretot a Twitter, amb el hashtag #PrayForSyria i #PokemoninSyria.
Per altra banda, el dissenyador gràfic sirià Saif Aldeen Tahhan ha publicat unes imatges on hi apareix la seva pròpia versió de Pokemon Go o Syria Go, com re-anomena al joc de realitat virtual. En aquestes imatges podem veure com una fotografia d’un telèfon intel·ligent se superposa a una de ben real que relata la tragèdia siriana. Enlloc d’un Pokemon, a la pantalla del telèfon hi apareixen objectes quotidians com un peluix, un llibre o un flotador.
Aquests dos exemples li donen un nou ús a la marca Pokemon Go, que des del seu llançament ha tingut un èxit trepidant. Pokemon Go ha provocat una eufòria col·lectiva tan gran que fins i tot a fet perdre el món real de vista a alguns, com en el cas dels caçadors de Pokemon a Central Park o al túnel de la Rovira de Barcelona.
Esperem que la creativitat segueixi al servei de les bones causes!
L’any passat ja us en vam parlar, però el DOCfield ens agrada tant que no volíem deixar que acabés sense parlar-vos-en! Aquest festival és una iniciativa col·lectiva que reconeix el valor social de la fotografia documental i del fotoperiodisme, liderada per la Fundació Photographic Social Vision.
El DOCfield ofereix un munt d’activitats i exposicions interessants. Tot i que queden pocs dies perquè acabin, us animem a visitar-les. Quina millor manera per guarir-se de la calor que fent-ho dins una exposició fresqueta?
I si hi aneu, expliqueu-nos quina us ha agradat més!
Ja és estiu, i Adglow ha analitzat l’ús de les xarxes socials en aquesta època de l’any, us en fem cinc cèntims. Durant aquesta època de l’any passem menys hores a casa i voltem molt més. Per aquesta raó, hem trobat interessant aquest anàlisi i descobrir què fem diferent, com canvien els nostres hàbits comunicatius quan fa calor.
Amb aquest anàlisi han vist que durant l’estiu es comparteixen el doble de fotografies que a l’hivern i es publiquen dues vegades més fotos i vídeos que actualitzacions d’estat. L’ús que se li dóna a aquestes plataformes també canvia. S’aprofita per fer més promocions i descomptes, locals de moda propers a la destinació de vacances, complements que s’han tornat tendència, opinions d’usuaris de restaurants… Els mesos d’estiu són el millor moment perquè les marques facin promoció dels seus productes i serveis, perquè els usuaris estan més receptius.
Segons l’últim Estudi de Xarxes Socials d’IAB, a l’Estat espanyol hi ha més de 15’4 milions d’usuaris utilitzant activament les xarxes socials. Les més utilitzades durant l’estiu són Facebook, Instagram i Twitter. En canvi, les que són de caire més professional, com LinkedIn, s’utilitzen menys, ja que s’acostuma a voler desconnectar de la feina.
El telèfon intel·ligent és el dispositiu més utilitzat durant l’època estival, ja que permet mantenir-se connectat des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Segons aquest mateix estudi, el 91% dels usuaris es connecta diàriament a les xarxes socials a través d’aquest dispositiu. També augmenta un 10% el consum de dades mòbils a Espanya.
Només a Facebook hi ha més de 14 milions d’usuaris espanyols connectats cada dia a través del seu mòbil i el 67% del contingut publicat en aquests mesos es fa des de dispositius mòbils. S’arriben a compartir més de 2.500 publicacions, i el prime time de connexió a xarxes socials des del mòbil es troba durant la tarda-nit de 16:00h a 00:30h.
Qui s’hauria imaginat que Mecano es va inspirar en Picasso per compondre cançons… Bé, no ha estat del tot així, però el tumblr El Arte Pop relaciona l’art amb cançons musicals. Aquesta reinterpretació tan divertida de quadres clàssics descobreix altres maneres d’entendre les pintures.
Per exemple, a nosaltres ens ha encantat la reinterpretació del quadre de Rubens L’Adoració dels Reis Mags amb la frase de la cançó Mi gran noche de Raphael.
O La Gioconda (la Mona Lisa) de Leonardo Da Vinci amb Pop de La Oreja de Van Gogh, sembla feta a mida!
També ens agrada la Escuela de calor de Radio futura il·lustrada per Une baignade à Asnières de George Pierre Seurat.
I El Aquelarre de Goya amb la lletra de Pesadilla en el Parque de Atracciones de Los Planetas ens sembla genial!
L’estiu convida a allargar el dia, a fer plans amb amics, companys i família, però, sobretot, convida a fer coses fora de casa. Les altes temperatures i la sensació de tenir més temps d’oci encara que no estiguem de vacances ens fa estar més actius i atents a què passa al nostre voltant. Podem anar a restaurants nous, trobar terrasses úniques, anar a la platja o a la piscina…però el que avui us proposem és anar al cinema!
Barcelona s’ha omplert de cinemes improvisats i a l’aire lliure on poder gaudir de pel·lícules força recents i de clàssics. Estirats en gandules o al terra, podreu veure films a molts punts de la ciutat i, en alguns, fins i tot hi podreu cantar! Aquí va la proposta:
Cinema a la fresca a Cotxeres de Sants
Amb una programació molt actual, aquesta activitat gratuïta del barri de Sants s’ha convertit en un clàssic. El pròxim 14 de juliol hi faran Irrational man, d’en Woody Allen; i el dia 21 d’aquest mateix mes El Puente d elos espías, de l’Steven Spielberg.
CosmoNits de pel·lícula
El CosmoNits és un clicle de films enmarcat dins l’exposició “El Bressol de la Humanitat” del CosmoCaixa. Amb aquest recull de pel·lícules es farà un repàs de l’apassionant història dels orígens de l’espècie humana fins a un futur hipotètic. A més, abans de cada projecció podreu gaudir d’un concert:
14 de juliol: concert d’Acoustic Guiri Explosion (swing) a les 21 h; 2001: Una odisea del espacio, d’Stanley Kubrick, a les 22 h.
21 de juliol: concert d’Alma Brasileira (samba, bossa nova) a les 21 h; Eva, de Kike Maíllo, a les 22 h.
28 de juliol: concert de Mystèretrio Quartet (jazz) a les 21 h; Her, d’Spike Jonze, a les 22 h.
4 d’agost: concert d’Alán Chehab (jazz oriental) a les 21 h; Interestellar, de Christopher Nolan, a les 22 h.
Mecal Air i Mecal Rooftop
El festival de curtmetratges Mecal Pro – Festival internacional de Curtmetratges de Barcelona projectarà els curtmetratges de l’edició passada al Poble Espanyol sota el nom de Mecal Air tots els dissabtes de juliol i els diumenges d’agost i setembre de 20 h a 00 h, si porteu aquest flyer l’entrada només us costarà 3,5 euros. Al terrat de l’Hotel Silken Diagonal projectaran curtmetratges d’edicions passades. El Mecal Rooftop s’organitza tots els dijous de juliol, agost i setembre de 20.30 h a 1 h i és gratuït.
Cinema a la Fresca a L’illa
Com en el cas de Cotxeres, L’illa també ofereix pel·lícules d’actualitat a la fresca, però ho fa en un cicle anomentar Estranyes tribus. Els espectadors podran veure històries rocambolesques plenes de personatges molt interessants. El 14 de juliol podreu veure La familia Bélier, el 21 Pride i el 28 de juliol Truman, totes, a les 22 h als Jardins de Sant Joan de Déu.
Gandules’16
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) obre el seu pati els dimarts, dimecres i dijous del 9 al 25 d’agost per Gandules’16. La temàtica d’enguany d’aquest cicle de pel·lícules és “He pecado” i els assistents les podran veure a les 22 h al Pati de les Dones. A més, si plou, tenen alternativa i es fa al Hall del CCCB.
Sing-Along
Us agradaria cantar i ballar mentre veieu Moulin Rouge? O ser en Danny de Grease per un dia? Les trobades de Sing-Along s’han convertit en tot un mite a Barcelona, aquest estiu, pe`ro, volen aprofitar el bon temps per fer-nos cantar a l’aire lliure, no us ho perdeu! Totes les pel·lícules es fan a les 22 h, però a les 21 h ja s’hi pot arribar. Us deixem els títols:
15 de juliol: Moulin Rouge
22 de juliol: Dirty Dancing
29 de juliol: Grease
Cinema lliure a la platja
Aquest estiu també podreu gaudir de la cinquena edició de Cinema lliure a la platja. Enguany, a més, s’amplia l’oferta i es farà a platges del Prat, Badalona i Mataró, a banda de Barcelona. Podreu trobar la programació de cada platja aquí mateix.
Sala Montjuïc
Amb concert inclós com en el cas de les CosmoNits, el castell de Montjuïc ha programat clàssics i pel·lícules molt noves que podreu gaudir fins el 5 d’agost. A la seva pàgina web trobareu tota la programació i els horaris, però també veureu altres activitats que es poden fer paral·lelament!
El festival Cruïlla es celebra aquest cap de setmana (8, 9 i 10 de juliol) al Parc del Fòrum de Barcelona. El Cruïllas’ha convertit en un dels festivals de referència de l’estiu i en la seva setena edició la varietat musical està assegurada.
Amb artistes internacionals com Alabama Shakes i el seu esperit soul i blues clàssic, el cantautor irlandès Damien Rice, els londinencs i navarresos Crystal Fighters o Ana Tijoux, cantant de hip-hop xilena que triomfa amb la seva veu combativa. El Cruïlla també ens apropa, un any més, veus nacionals com Vetusta Morla o Love of Lesbian i els assistents seran testimonis de la unió de les tradicions musicals d’Euskadi i Nova Orleans amb la trobada musical entre Fermin Muguruza i la New Orleans Basque Orkestra.
Si hi aneu, us podreu comunicar amb l’organització i saber les últimes novetats a través de l’aplicació per a smartphones. Al recinte del festival Cruïlla hi trobareu, a més, zones wifi, una gran oferta gastronòmica, un market i, gràcies a les polseres intel•ligents no s’hi formaran cues pràcticament!
Si voleu anar-hi, però encara no teniu entrades, al web del Cruïlla encara en podreu trobar!