Un any més arriba a Girona el festival Temporada Alta, el festival d’arts escèniques amb més prestigi de l’Estat espanyol. Arribant a convertir-se en aquests 24 anys d’història en un referent a Europa dins del sector.
Temporada Alta, que arrenca el 2 d’octubre, oferirà 110 espectacles de teatre, dansa i musica, 40 d’ells internacionals de 21 països diferents. Ens permetrà gaudir d’artistes de primera línea, que no s’han pogut veure en ningun dels altres festival a Catalunya.
L’aposta per programar grans noms de l’escena internacional es complementa amb la voluntat de ser una plataforma de presentació de nous talents. Tot això, juntament amb la programació de gèneres diversos, per a diferents públics i una acurada oferta d’activitats paral·leles, ha convertit Temporada Alta en una cita ineludible.
Donarà el tret de sortida la companyia francesa Carabosse el proper divendres amb un itinerari de foc, llum i musica, que podran gaudir tant petits com grans. Per conèixer més sobre el festival consulta la web oficial del festival
Periscope te permite transportarte inmediatamente a cualquier lugar del mundo. Ofreciéndote la posibilidad de hacer un video en directo en cualquier momento con tu smartphone. Comprada por twitter en 2015, existe la posibilidad de enlazar ambas cuentas, llegando así también a tus seguidores de twitter. Todos los usuarios pueden unirse, comentar y dar likes a tus grabaciones en tiempo real.
Imagina poder ver desde tu teléfono móvil la puesta de sol desde las pirámides de Egipto o las vistas de la Gran Manzana subidos al Empire State Building. Pero Periscope va más allá de los paisajes, apuesta por una nueva manera de comunicación, la retransmisión en tiempo real de conferencias, reuniones, muestras de productos y una infinidad de posibilidades. A continuación os mostraremos algunos de sus usos profesionales.
Diseñando la portada en el Washington Post
El Washington Post experimentó recientemente con Periscope cuando el diseñador de noticias Dan Worthington utilizó la app para reproducir en directo su diseño de la portada de la sección de deportes. Trabajando en vivo y respondiendo a las preguntas de los espectadores mientras dibujaba, Worthington atrajo a más de 9.000 espectadores.
Un experimento para intentar acercar al espectador el mundo del periodismo, en unos tiempos donde las personas se muestran escépticas ante esta profesión y no suelen reconocer el trabajo, el cuidado y la inteligencia que va detrás de ella.
La medicina y Periscope
Recientemente un cirujano ortopédico de la Ohio State University Medical Center, retransmitió en directo una operación de desgarro del tendón de Aquiles de un paciente. Durante la intervención, el Dr. Timothy Miller fue explicando los pasos que seguía en todo momento y al mismo tiempo contestaba las dudas de los espectadores.
Otro caso de implementación de Periscope en la medicina es la posibilidad que están empezando a ofrecer algunas clínicas médicas de la retransmisión de algunas de sus conferencias en tiempo real. Así como la retransmisión de algunos doctores explicando procedimientos básicos u ofreciendo consultas semanales desde esta red social.
Siguiendo las elecciones del FC Barcelona
Un caso de uso de Periscope que desde Zelig pudimos vivir de muy cerca, fue su uso en la campaña para las elecciones del FC Barcelona de la candidatura de JMª Bartomeu. Aunque pudiera parece contraproducente utilizar una canal que permitiera comentarios a tiempo real sin control algún en unas elecciones, se decidió intentar darle un aire nuevo a la campaña.
Se empezó a utilitzar Periscope para retransmitir todas las conferencias y presentaciones del candidato y su junta, permitiendo así llegar a los espectadores interesados, convirtiendo así esta plataforma en la única vía para ver estas presentaciones y seguir la evolución de la campaña sin tener que desplazarse hasta la sede del candidato.
Un any més QS World University Rankings 2015/2016 torna a analitzar les universitats d’arreu del món. Per calcular aquesta llista, la QS s’ha basat principalment en el prestigi acadèmic, però també en altres paràmetres com la facilitat dels graduats per trobar feina, la proporció d’estudiants per professors, les investigacions i el número d’alumnes i professors internacionals.
Entre les 50 millors universitats per països, encapçala la primera posició EEUU amb 18 de 50, seguida per Regne Unit (10), Xina (4), Austràlia (4) i Canadà (3). Comparteixen la 6º posició Suiza, França, Singapur, Japó i Corea amb 2 universitats entre les 50 primeres.
Les universitats que es troben en la primera posició per facultats de l’Estat espanyol són Ciències naturals i humanitats l’UB, ciències socials l’UPF i enginyeries l’UPC.
Així mateix ,en àmbits de coneixement Veterinària a la UAB, Economia a la UPF, Filosofia a la UB i Arquitectura a la UPC ocupen els primers llocs de l’estat i posicions destacades a nivell mundial.
Per conèixer les millors universitats de tot el món i descobrir quina posició ocupen en aquest rànquing mundial fes clic aquí .
Visa pour l’Image, un dels festivals més importants del fotoperiodisme, s’està celebrant aquest dies a Perpinyà fins al 13 de setembre. La 26ª edició del Festival Internacional de Fotoperiodisme reuneix milers de visitants, tan professionals com aficionats, per gaudir de les fotografies realitzades per fotoperiodistes d’arreu del món.
El festival ofereix exposicions repartides per tota la ciutat així com projeccions nocturnes a l’aire lliure, conferències, trobades professionals i moltes més activitats.
Les exposicions i reportatges tracten temes tan diversos com la religió, els conflictes bèl·lics, aspectes socials i de medi ambient… Per conèixer més sobre el festival pots consultar la seva web.