El passat dissabte 17 de Maig, en ple barri d’Horta de Barcelona, Sopa de lletres, la botiga gastronòmica-literaria de la Dolors Borau i l’Oriol Izquierdo, amb la col·laboració dels Amics d’Els clàssics, la plataforma de l’Editorial Barcino que vol encomanar la passió pels clàssics medievals catalans a tots els públics, ens van convidar a un original aperitiu literari on bunyols, patates, olives i cava es van barrejar amb la lectura d’un gran clàssic medieval català.
Presentats per Carles Duarte, escriptors i gent del barri com els mateixos Dolors Borau, Oriol Izquierdo, Roser Capdevila, Anna Saumell o Joan Santanach van compartir amb un nombrós públic la lectura en veu d’alta d’un divertit fragment la Disputa de l’ase d’Anselm Turmeda, en la versió d’Albert Mestres i Marta Marfany, que és la darrera novetat de la col·lecció Tast de Clàssics de Barcino.
Per acompanyar la lectura, i fer encara més especial la trobada, la mateixa Roser Capdevila va crear un auca amb Fra Anselm, l’ase, la mosca, la puça i el corc, els protagonistes de la lectura.
En aquest enllaç podreu trobar els fragments que es van llegir acompanyades d’aquestes il·lustracions de la Roser Capdevila.
La xarxa social Instagram compta amb més de 150 milions d’usuaris actius arreu del món, i s’ha posicionat com una de les xarxes més dinàmiques. El seu punt fort és que genera molta més activitat que Facebook o Twitter, segons un estudi de Forrester Instagram té 58 vegades més interacció per seguidor que Facebook i 120 més cops per seguidor que Twitter. Per això és una gran oportunitat per a fer crèixer la presència online de la teva marca.
Us donem alguns consells per construir una forta visibilitat a Instagram:
No perdis la teva personalitat online de marca
Procura ser coherent amb la imatge de marca que projectes a totes les xarxes socials i que sigui la mateixa a totes on hi tens presència. Quan parlem de Facebook, Twitter o Google +, pot semblar senzill, però a Intsgram el llenguatge fotogràfic fa canviar-ho tot. Primer de tot, assegura’t que ets reconeixible i utilitza el teu logotip com a imatge de perfil, i nom de marca, com a la resta de les xarxes. Les fotografies que comparteixis han de transmetre els teus valors i esperit de marca que transmets amb paraules a les altres plataformes. Algunes marques també opten en pujar les fotografies amb una marca d’aigua amb el seu logotip, de manera que tan sols amb aquesta puguis identificar l’empresa.
Aprofita els continguts generats pels usuaris
Si vols que als usuaris els agradi les teves actualitzacions, una bona manera d’aconseguir-ho és compartint el contingut relatiu a la teva marca que ells mateixos han penjat. Sigues actiu en la cerca de material d’altres usuaris sobre tu o sobre temes afins a la teva marca i comparteix el més interessant amb els teus seguidors. Faràs que es sentin identificats i donaràs peu a que més gent segueixi l’exemple de pujar al seu perfil fotografies sobre el tema.
La importància dels hashtags
Igual que a Twitter, a Intsgagram també és crucial la utilització de hashtags a les teves actualitzacions. Utilitza’ls per “categoritzar” les teves fotos i facilitar a la gent que les trobi. Utilitza hashtags populars que s’adequin a la teva publicació i fes-los servir també per descobrir fotos i usuaris interessants per la marca.
I , tornant al punt anterior, quan animis als teus seguidors a pujar fotografies sobre tu o el teu sector, proporciona’ls-hi un hashtag propi per fer-ho.
Combina les teves plataformes socials
Aprofita els altres canals socials que utilitzis habitualment per animar a la gent a seguir-te a Instagram, i viceversa. Publica contingut a les xarxes que s’entrellacin entre elles. Fes una foto a Instagram i penja-la també al teu Facebook o Twitter, demana als teus seguidors que et segueixin a les altres xarxes, etc.
Un total de sis Biblioteques de Santa Coloma de Farners, Cambrils, Ulldecona, Granollers, La Seu d’Urgell i Terrassa duran a terme durant aquesta primavera un club de lectura d’El somni de Bernat Metge a partir de la versió moderna que va fer-ne Alba Dedeu per a la col·lecció Tast de Clàssics d’Editorial Barcino.
El punt culminant dels clubs tindrà lloc amb la lectura dramatitzada d’El somni a càrrec dels actors Joan Pera i Ferran Frauca. Aquesta lectura, en col·laboració amb la Fundació Romea, estarà dirigida per Carles Canut i tindrà guió de Miquel Pujadó.
Encara sou a temps de poder gaudir d’alguna d’aquestes lectures dramatitzades!
– Biblioteca Popular d’Ulldecona, 7 de juny, 11h.
– Biblioteca Can Pedrals de Granollers, 16 de juny, 19h.
– Biblioteca Comarcal Sant Agustí de La Seu d’Urgell, 30 de juny, 20h.
– Biblioteca Central de Terrassa, 27 d’octubre, 19:30h.
Linkedin s’està convertint en la xarxa social professional de referència. Actualment és la més gran del món amb 150 milions de membres i guanyant 10 nou membres cada 5 segons! És per això que pot ser una bona eina per a promocionar i donar a conèixer la teva empresa. En aquest post et donem alguns consells que poden ajudar-te a aconseguir-ho!
Tingues la teva pàgina d’empresa el més complerta possible
La pàgina de la teva empresa a LinkedIn ha d’estar el més complerta possible. Procura completar tots els camps de manera clara: explica a què es dedica la teva empresa, a quin sector pertany, on trobar-la, quin tamany té… i el més important no t’estiguis d’indicar la teva pàgina web per redirigir els teus seguidors i que puguin ampliar-hi la informació.
Com en tot, l’aspecte estètic també és important. Fa poc que Linkedin ha incorporat l’opció d’insertar a la pàgina un “Bàner d’empresa” a més del teu logotip. El que a Facebook podria equivaler a la fotografia de portada i la imatge de perfil. Aprofita-ho, pot ser una bona eina per transmetre la teva imatge i missatge de marca. Recorda però, que la mida d’aquesta imatge és diferent a la foto de portada típica de Facebook, assegura’t que aquesta faci 646×220 píxels.
Un cop fet tot això i tinguis la teva pàgina a punt serà hora de començar a ‘recol·lectar’ seguidors. Segons LinkedIn, una pàgina d’empresa només necessita entre 100 i 200 seguidors per començar a tenir impacte i a generar participació. Així que aquest haurà de ser el teu primer objectiu a assolir.
Com guanyar seguidors?
No és suficient en crear un perfil d’empresa i esperar a que els seguidors vinguin sols. LinkedIn no deixa de ser una xarxa social, i per tant és important oferir als nostres potencials seguidors actualitzacions d’estat amb continguts interessants, que els motivi a seguir-nos.
Les actualitzacions d’estat, a més, estan situades de manera que és de les primeres coses que veus quan visites un perfil d’empresa, així que procureu anar-ho actualitzant! Hi podeu penjar contingut d’interès pel vostre sector, des de notícies pròpies de l’empresa a links a notícies o articles. Si teniu un blog corporatiu, no dubteu en compartir-hi els vostres posts. I no oblideu posar fotografies a les actualitzacions, hi donarà més visibilitat, ni en compartir-ho amb els vostres seguidors personals. També és important demanar l’opinió o fer una pregunta per fomentar la participació.
Alguns altres consells que podeu seguir per donar un impuls als vostres seguidors:
Notifiqueu als vostres empleats que teniu pàgina a Linkedin i demaneu que us segueixin.
Incorporeu la icona de LinkedIn amb la url al vostre perfil a la vostra web, newsletter i altres canals de comunicació que tingueu.
Envieu un mail a alguns dels vostres contactes de la vostra base de dades demanant que us segueixin.
La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya: Museus, Centres d’Interpretació, Antigues Fàbriques o Mines d’arreu del territori català.La seva nova oferta turística i cultural permet que els visitants puguin explorar una Catalunya diferent, amb activitats per a tota la família: recórrer les galeries d’una mina de carbó o d’una muntanya de sal, contemplar el modernisme d’una antiga colònia tèxtil, viure en primera persona el procés d’elaboració del cava o visitar un antic molí on es fabricava paper.
Enguany, coincidint amb l’Any del Turisme Familiar, la XATIC ha estrenat nou logotip, nova web i una campanya de comunicació i publicitat per tal d’acostar la xarxa al públic familiar.
Vuit anys després de la seva creació, la XATIC ja compta amb 25 municipis associats de gran diversitat que tenen en comú un important i variat llegat industrial que permet conèixer a fons la revolució industrial del nostre país i, amb ella, la transformació del territori i de la societat de la Catalunya contemporània. Actualment ja té més d’1.000.000 de visitants anuals, 3.000 socis del Club XATIC i més de 2.000 activitats organitzades cada any.
Aquest cap de setmana, museus d’arreu de Catalunya i de diferents temàtiques celebren la Nit Europea dels Museus (el 17 de maig) i la 36a edició del Dia Internacional dels Museus (el 18 de Maig).
Siguis on siguis no dubtis en gaudir de totes les propostes que tindràs a l’abast! Aquest esdeveniment s’organitza a nivell mundial des del Consell Internacional dels Museus, i es porta celebrant des de l’any 1977 per sensibilitzar al gran públic sobre el paper dels Museus. Enguany, l’edició porta per tema “Els vincles creats per les col·leccions dels museus!”.
Cada cop són més els Museus que s’adhereixen a aquesta proposta, l’any passat van participar-hi més de 35.000 museus de 143 països d’arreu del món.
En aquest enllaçpodreu trobar un munt de propostes de tota Catalunya.
A més, si teniu ganes de visitar i participar en activitats diferents i descobrir una Catalunya diferent, us proposem que no us perdeu el que els Museus de la XATIC, la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, han preparat per aquesta ocasió.
Aquesta Xarxa agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya: Museus, Centres d’Interpretació, Antigues Fàbriques o Mines d’arreu del territori català. I us permet recórrer les galeries d’una mina de carbó o d’una muntanya de sal, contemplar el modernisme d’una antiga colònia tèxtil, viure en primera persona el procés d’elaboració del cava o visitar un antic molí on es fabricava paper.
Terrassa reviu l’esperit modernista aquest cap de setmana 10 i 11 de Maig amb la celebració de la XII Fira Modernista.
La Fira us permetrà viatjar en el temps per reviure un cap de setmana de la Terrassa de ara fa cent anys. Podreu veure com s’elaboraven diversos productes d’oficis típics de l’època tot passejant pel mercat d’artesania, o gaudir de productes autòctons com la botifarra terregada o la coca de munt a les parades gastronòmiques, i sorprendre-us amb els carros i cotxes de l’època.
A més, el divendres al vespre tindrà lloc la Gran Gala de Circ i Modernisme, amb el Circ Raluy i els seus carruatges dels segles XIX i XX; i diumenge cotxes i motos de l’època voltaran per tota la ciutat a partir de les 11:30h.
La Fira Modernista és una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa en col·laboració de diverses entitats i associacions de la ciutat.